WIE ZIJN WIJ?

De mensen in het comité

Harry van den Berselaar

‘Investeer in jonge Bosschenaartjes: dramatische vorming, filmworkshops, struinen in het Bossche Broek, natuurbeleving en kinderboerderijen, speurvaartochten op de Dieze. Geef de nieuwe generatie verwondering mee!’

Antoine Jacobs, emeritus-hoogleraar Sociaal recht

‘Goed bestuur wil niet zeggen dat men dan voor een wegwerpen van het oude theatergebouw moet kiezen. Je hebt als bestuurder gewoon de taak om te onderzoeken of verbeteringen niet net zo goed en misschien zelfs veel voordeliger tot stand te brengen zijn in het bestaande gebouw’.

Paul Masselink

‘Als milieudeskundige zeg ik: De uitkomsten van de Klimaatconferentie in Parijs moeten leiden tot hergebruik en renovatie van gebouwen. Dat wordt van vitale betekenis voor de aarde en ons leven. Duurzaamheid betekent hier tegengaan van verspilling of sloop van een bestaand gebouw, dat nog bij lange na niet “op” is. Een nieuw theater bouwen is zo je reinste verspilling’.

Guus Paanakker

‘Als oud bestuurder van ‘s-Hertogenbosch zet ik mij in om het historisch karakter van onze stad te koesteren. Hierin past geen modernistisch nieuw theater op de Parade. Bovendien, bij renovatie maak je zeker 25 miljoen euro vrij. Dan hoef je niet te bezuinigen op cultuur. Wie kan hier tegen zijn?

Til Palm

‘Zonder muziek, dans, toneel en kleinkunst is het leven maar een saaie boel. Daarom niet beknibbelen op subsidies van culturele gezelschappen en wel een groot, luxe theater bouwen. En dan nog iets; je kunt oude gebouwen verrassend goed opknappen voor veel minder geld’.